Berita & Aktiviti Terkini

PERTANDINGAN PENULISAN KREATIF

18 October 2020 | Berita Semasa

Kembali lagi dengan challenge bulan Oktober 2020. Memandangkan ramai kawan-kawan kita yang sesi persekolahannya terjejas. Dan ramai kena stay kat rumah kan, so kali ni team HEPILI nak korang share penulisan kreatif #IMSuperhero macam mana korang melindungi diri dan keluarga korang daripada jangkitan COVID-19. Check out term & condition macam dalam gambar tu. Penulisan paling kreatif dan menepati syarat-syarat akan dipilih sebagai pemenang. Good luck!!

#KITAJAGAKITA

18 October 2020 | Berita Semasa

Sekiranya anda perlu pergi ke pusat membeli-belah untuk membeli barang keperluan, sila patuh dengan SOP yang telah ditetapkan.

 Pastikan anda sentiasa memakai pelitup muka
 Gunakan hand sanitizer selepas menyentuh tempat yang kerap disentuh seperti tempat pemegang eskalator
 Jaga jarak fizikal anda (sekurang-kurangnya 1 meter)

Kawalan kendiri yang tinggi dapat menghentikan rantaian wabak COVID-19.

JOM KLIK DENGAN BIJAK

18 October 2020 | Berita Semasa

Berwaspada dan periksa kesahihan sesuatu maklumat sebelum mempercayainya dan membuat perkongsian.Kebebasan bersuara bukan kebebasan berbohong. Amalkan prinsip Rukun Negara demi mengekalkan keharmonian dan kesejahteraan rakyat dan Negara. Jom @klikdenganbijak !

JANGAN LEKA DAN ALPA, KITA BELUM MENANG

18 October 2020 | Berita Semasa

TAKLIMAT MIV BERSAMA KOMUNITI 2020

07 September 2020 | Berita Semasa

Gambar Screnshoot ketika sedang berlangsung taklimat secara online

Pada Sabtu, 5 September 2020, MCMC bersama Pusat Internet di seluruh negeri telah mengadakan Taklimat berkenaan MIV Bersama Komuniti bagi tahun 2020. Walaupun terhalang dengan pandemik Covid-19 yang melanda 1 dunia, tetapi Program MIV tetap boleh terlaksana dengan adanya platform media sosial. Setiap PIM menghantar wakil sekurang-kurangnya 3 orang. Alhamdulillah taklimat tersebut berjaya dilaksanakan secara online, dengan jumlah 3000 lebih peserta yang berdaftar.